1. Haberler
  2. İŞ DÜNYASI
  3. Otomotiv sektörünün dinamosu olacak.

Otomotiv sektörünün dinamosu olacak.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KPMG Türkiye Otomotiv Sektör Lideri Hakan Ölekli, Türkiye’nin yerli otomobil projesini gerçekleştirerek yeni bir yola çıktığını söyledi. Teknolojinin bir yandan otomotiv sektörünü dönüştüreceğini bir yandan da akıllı şehirler yolculuğunun başlayacağını belirten Ölekli, şu değerlendirmeyi yaptı;

“Türkiye’nin yerli otomobil projesi, otomotiv sanayi için somut bir örnek olarak tarihte yerini alıyor. Böyle bir ana şahit olmaktan dolayı oldukça gururluyuz. Proje, tedarik sanayicilerinin yurt dışında referans gösterilen iş kalitelerini iç pazara taşıyabilecekleri yeni bir alan ve yeni bir gelir kanalı olma potansiyeli taşıyor. Yerli otomobil projesine verilen önceliğin yanında AR-GE ve yatırım harcamalarına kamunun sağladığı destekler, global arenada sektörün yaşadığı tarihi dönüşüm, yerli otomobil ile iddiasını ortaya koyan Türkiye’nin bunun devamı olan teknolojik hamlelerle ilgili potansiyelini ortaya koyuyor.”

Ölekli, KPMG’nin Küresel Otomotiv Yöneticileri Araştırması’nı hatırlatarak, “Türkiye’deki sürücülerin yüzde 43’ü, gelecek 5 yıl içinde araç almaları halinde hibrit/elektrikli modelleri tercih edeceklerini söylüyor. Türkiye’deki otomotiv yöneticileri de 2019’un otomotiv trendleri arasında elektrikli araç hareketliliğinin ardından ikinci sırayı, bağlanabilirlik ve dijitalleşmenin alacağını öngörüyor. Araştırmanın sonuçlarında da belirtildiği gibi önümüzdeki 5 yılda pazarın ihtiyacını karşılamak anlamında elektrikli araç üretiminin kilit rol oynayacağını ve sektördeki trendlerin de bu yönde şekillendiğini görüyoruz. Aynı şekilde bu girişimin sonucunda üretilen yerli otomobil önümüzdeki 5 yıllık dönemde sektördeki şirketlerin büyümesine katkı sağlayacak en önemli faktörlerden biri olarak görülüyor.

Sektörde son yıllarda kaydedilen ilerleme ışığında son teknolojiler kullanılarak üretilecek olan yerli ve elektrikli otomobilin hem yurt içinde hem yurt dışında yoğun talep göreceğine inancım tam. Açıklanan son teşvik paketinde belirtilen, hibrit/elektrikli otomobil üretimine yönelik yatırımlarda sağlanan kamu desteği sektörün dönüşümüne büyük bir hız katacak. Atılan bu önemli adım, yerli tedarik sanayiinin de içinde bulunduğu dijitalleşme sürecinde ve elektrikli araçları merkezine alan mobilite ekosisteminde, kendi yolculuklarına yön verecek ve önemli bir sıçrama sağlayacak” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Otomotiv sektörünün dinamosu olacak.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Business World Global ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.