Business World Global

% 2,5 Küçülmemiz Bekleniyor…

% 2,5 Küçülmemiz Bekleniyor…
09 Nisan 2019 - 20:26
IMF, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,5 daralmasını beklediğini ve ekonomik istikrarın korunması için geniş kapsamlı bir politikaya ihtiyaç olduğunu duyurdu.

Türkiye için bu yılki GSYH beklentisini yüzde 0,4 büyümeden yüzde 2,5 daralmaya düşüren IMF, gelecek yıl için büyüme tahminini de yüzde 2,6’dan yüzde 2,5’e revize etti.

“2019 Yılı Bahar Dönemi Dünya Ekonomik Görünüm Raporu”nu yayımlayan IMF, büyümenin 2020’de pozitife dönüşünün ardından iç talepteki toparlanma ile orta vadede yüzde 3,5’e yükselmesinin öngörüldüğünü kaydetti.

Yeni Ekonomi Programının (YEP) karmaşık konular ile başa çıkmak için bir çerçeve sağladığını ifade eden IMF, “Oluşturulan bu çerçeveye karşın makroekonomik istikrarın korunması için geniş kapsamlı ve güvenilir bir politika karışımına ihtiyaç var” değerlendirmesini yaptı.

Raporda, “Kamu-özel sektör ortaklığı harcamalarının rasyonelleştirilmesi ve bu alanda daha fazla şeffaflık mali çıpanın desteklenmesine yardım eder” ifadeleri kullanıldı.

Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 15,5

IMF raporunda tüketici fiyatları ortalama tahmini 2019 yılı için yüzde 16,7’den yüzde 17,5’e çıkarılırken, 2020 yılı için yüzde 14,1 olarak belirlendi. 2019 yıl sonu tüketici fiyat beklentisi yüzde 15,5 olarak korundu, 2020 yıl sonu için yüzde 14 olarak öngörüldü.

IMF bu yıl için işsizlik oranını yüzde 12,7, gelecek yıl için yüzde 11,4 olarak tahmin etti. Bir önceki tahmin bu yıl için yüzde 12,3 seviyesindeydi.

Öte yandan IMF, bu yıl cari işlemlerin fazla vereceğini tahmin etti. Kurumun cari işlemler/GSYH beklentisi yüzde 0,7 olarak revize edildi. Bir önceki tahmin yüzde eksi 1,4 seviyesindeydi. 2020 yılı için tahmin yüzde eksi 0,4 seviyesinde oldu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları businessworldglobal.com'a aittir, haberleri kopyalamayınız.

        [reklam]