Business World Global

2020, Teknolojinin ve Bankaların Altın Çağı Olacak.

2020, Teknolojinin ve Bankaların Altın Çağı Olacak.
20 Ocak 2020 - 12:09

Amerikalı banka Wells Fargo’nun analisti Mike Mayo, Yahoo Finance’ın On the Move programına verdiği demeçte, IT kökenli çalışanların banka üst yönetim kadrolarında yükselişe geçtiğini ve bankaların giderek mali krizden uzaklaştığını belirterek 2020’li yılların bankalar ve teknoloji dünyası için altın çağlar olacağını dile getirdi.

Kıdemli analist, bankaların geride kalan onca buhranlı ve krizli yılın ardından bugün, büyük teknoloji bütçelerinden faydalanmaya hazır olduğunu belirtiyor. Mayo konu hakkında “Geldiğimiz noktada teknoloji, bankalar için her zamankinden daha iyi durumda ve bankalar onu etkin bir şekilde kullanıyor. Bu, bankaların verimliliklerini artırmalarını ve daha iyi getiriler elde etmelerini sağlayacak önemli bir trend. Artık çoğu büyük bankanın üst yönetim kadrosunda baş teknoloji yöneticisi bulunuyor. Bu pozisyon, hacimli teknoloji projelerini hayata geçirebilmek için hatırı sayılır bir güce ihtiyaç duyuyor.” ifadelerini kullanıyor.

Mayo, banka hisselerinin 2019’da en yüksek değerine çıkmasıyla birlikte finans endüstrisinin yıllık 150 milyar dolarlık teknoloji harcamasından daha iyi getiri elde etme çabalarının hissedarlara benzersiz kazançlar getireceğini belirtiyor ve ekliyor: “Önümüzdeki 10 yıl için bir kazan-kazan-kazan görüyoruz. Hizmette rekabet artacağı için müşteriler; bankaların riski azalacağı için düzenleyiciler ve toplum; kazançları artacağı için hissedarlar bu işten kârlı çıkacaklar.”

Mike Mayo’nun beklentilerinin ne oranda gerçeğe dönüşeceğini önümüzdeki süreçte daha net bir şekilde görebileceğiz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları businessworldglobal.com'a aittir, haberleri kopyalamayınız.