Business World Global

“Workup Agri’de tarımı, teknolojiyi ve finansı bilenleri buluşturuyoruz”

“Workup Agri’de tarımı, teknolojiyi ve finansı bilenleri buluşturuyoruz”
09 Haziran 2022 - 9:03

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, bu zaman dilimine Workup açısından son derece olumlu gelişmeler sığdırdıklarını ve tarım girişimciliğinde Workup Agri’yi başlattıklarını söyledi. 

Workup’ın özellikle çatı markamız olarak farklı dikeylere de odaklanarak derinleşmesini önemsediklerini vurgulayan Aran, “Biz dijitalleşme ortamındaki çevik çalışma kültürü, dikey ihtisaslaşma yerine farklı alanlarda ihtisaslaşmış uzmanların aynı mekânda yatay olarak yan yana çalışıp üretmesinin yaratıcılığı ve katma değeri arttırdığını, inovasyonu da asıl bunun sağladığını düşünüyoruz“ dedi.

“Türkiye’de farklı disiplinlerin bir araya gelmesiyle tarım üzerinden bir hikâye yaratabiliriz”

Workup Agri’de tarımı, teknolojiyi ve finansı bilenleri buluşturduklarını ifade eden Aran, şöyle konuştu: “Türkiye’de eğer tarım üzerinden bir hikâye yaratılacaksa, tarım konusunda bir verimlilik artışı, sulama tekniklerinin daha iyi kullanılması, su kaynaklarının daha iyi korunması, üretim kalitesinin, verimliliğinin arttırılması söz konusu olacaksa farklı disiplinlerin bir araya gelmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla İş Bankası’nı da önümüzdeki dönemde Workup ve Workup Agri’nin yanında farklı odak alanlarını yaratırken göreceksiniz.”

Hakan Aran, Workup Girişimcilik Programı’nda her dönemde başlangıç günüyle mezuniyet günü arasında girişimcilere ne kadar mesafe kat ettirdiklerini ölçmeye çalıştıklarını belirtti. Bu dönemin başında tanıştığı girişimlerle program sonu arasındaki gelişmeleri ise Aran, “Bizim için 5 girişimimizle ortak çalışmak ve ortak ürün piyasaya sürmek, 3 girişimimizin ürünlerini satın almak ve onların referans müşterisi olmak gurur verici” şeklinde değerlendirdi.

“Kadın girişimci sayısının ve görünürlüklerinin artırılması ekosistemin sürdürülebilir büyümesi açısından kritik öneme sahip

Kadınların girişimcilik dünyasında daha fazla yer almasının önemine de vurgu yapan Aran, 2018 yılında Arya Kadın Yatırım Platformu ile başlayan iş birliği kapsamında birçok kadın girişimcinin gelişimine, fona erişimlerine ve farklı paydaşlarla iş geliştirerek girişimini ölçeklendirmesine destek olduklarını hatırlattı. Bu desteği yakın zamanda kadın kuruculu girişimlerin erken aşamada yatırıma erişimini artırmak ve kolaylaştırmak adına ortak bir fon kurarak büyüteceklerini ifade eden Aran, “Türkiye’de 1 milyar ABD doları değerlemeye ulaşarak unicorn olan girişimler, ağırlıklı olarak kadın kurucular tarafından hayata geçirilen fikirler. Bu bakımdan kadın girişimci sayısının ve görünürlüklerinin artırılması, ekosistemin sürdürülebilir büyümesi açısından kritik öneme sahip” diye konuştu.

“ ‘Küçük olsun benim olsun’ yaklaşımı girişimcilerin zengin dünyasını sınırlar”

Kurumsal şirketlerin girişimcilik ekosisteminin önemli bir paydaşı olduğunun ve startupların ölçeklenmesinde önemli rolleri olduğunun altını çizen Aran, bu alanda gözlemlendiği sorununun ise şirketlerin münhasır çalışma modelleri ile girişimleri “küçük olsun benim olsun” yaklaşımı olduğu belirtti. Aran, “Bu anlayışla hareket edildiğinde girişimcilerin zengin dünyasını sınırlamış, belki de yaratılacak bir değerin önüne geçmiş oluruz. O nedenle biz, girişimcilerimizin çok daha büyük bir dünyaya İş Bankası gücünden yararlanarak açılmasını sağlıyoruz. Bu konuda başka güçlü kurumlarla da iş birliği yapıyoruz” dedi.

Pandemi dönemi sonrasında ilk kez ekosistem paydaşlarını bu ölçekte bir araya getiren etkinliğin sonunda misafirler, network alanında bir araya gelerek mezun olan girişimlerle birebir görüşme fırsatı elde ettiler. Etkinlikte, İş Bankası’nın, “girişimlerin ve girişimciliğin bankası” olma misyonu ile farklı açılımlarla değer önerisini geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya devam edeceği mesajı verildi.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları businessworldglobal.com'a aittir, haberleri kopyalamayınız.