Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerinin pek çok sektörü doğrudan ya da dolaylı yoldan etkilemesi bekleniyor. Promosyon ve tanıtım ürünlerinin hediye veya eşantiyon kapsamında değerlendirilerek yasaklanmış olmasını, 300 bin kişilik istihdama sahip Türkiye Promosyon Sektörü için olumsuz bir gelişme olarak nitelendiren PROMASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Karatemiz, çıkışı ihracatta gördüklerini söyledi.
Açıklamasında promosyon ürünlerinin önemine de değinen Karatemiz, “Bu ürünler, gereksiz harcama kalemi ya da israf değil. Aksine, başta KOBİ’ler olmak üzere özellikle sınırlı bütçeye sahip firmalar açısından önemli birer kurumsal tanıtım ve reklam aracı. Promosyon ürünlerine yönelik satın alma yatırımları firmalara tanınmaları, hatırlanmaları, rakipleri arasında farkındalık yaratmaları ve böyle ticaretlerini arttırmaları yönünde önemli fırsatlar sağlıyor” dedi.
Bozkurt; “PROMOGIFT İstanbul, sektörün ihracat hedefine doğrudan katkı sunacak”
Reklamcılık, kâğıt ve kâğıt ürünleri, matbaa, basım ve yayıncılık, tekstil, plastik ürünleri, metal ve makine sanayi, seramik ve cam gibi çok sayıda sektör ile doğrudan ilişkili olan Türkiye Promosyon Sektörü’nün, 300 milyar liranın üzerinde bir pazar hacmine sahip olduğu düşünülüyor. Giyimden elektronik eşyaya, züccaciyeden ofis ekipmanlarına, kırtasiyeden otomobil aksesuarlarına kadar yüzlerce farklı ürün grubunu bünyesinde bulunduran sektörün, 2024 yılında 1 milyar dolarlık ihracat hedeflediğini söyleyen Bozkurt, “PROMOGIFT İstanbul bu hedefe ulaşmada önemli bir ticaret adımı olacak” dedi.