Business World Global

Tüketici güveni Nisan’da arttı

Tüketici güveni Nisan’da arttı
25 Nisan 2019 - 18:56
Tüketici güveni Nisan ayında yüzde 6.9 arttı ve 63.5 değerini aldı.

Mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi Nisan’da bir önceki aya göre yüzde 6.9 artışla 63.5 değerini aldı ve 10 yılın en düşük seviyelerinden uzaklaşmaya devam etti.

Merkez Bankası ve TÜİK işbirliği ile hazırlanan endeks 2018 Ekim ayında 10 yılın en düşük seviyesi olan 57.6’sini görmüştü. Endeks Şubat ayında 57.8 Mart’ta 59.4 seviyesindeydi.

Endeksin alt detaylarına bakıldığında; hanenin maddi durum beklentisi Nisan ayında yüzde 5.1 genel ekonomik durum beklentisi yüzde 4.8 arttı. İşsiz sayısı beklentisi yüzde 7.8 artarken tasarruf etme ihtimali ise yüzde 18.3 artış gösterdi.

Endeksin 100’den büyük olması tüketici güveninde iyimser, 100’den küçük olması ise tüketici güveninde kötümser durum olduğunu gösteriyor.

Reuters

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları businessworldglobal.com'a aittir, haberleri kopyalamayınız.