Business World Global

Rockwell Automation şirketlere Connected Enterprise ile avantaj sağlıyor.

Rockwell Automation şirketlere Connected Enterprise ile avantaj sağlıyor.
19 Aralık 2019 - 21:37

Her akıllı üretim girişiminde olması gereken en önemli unsur veriyi sensör düzeyinden tüm şirket düzeyine sorunsuz şekilde iletebilme yetkinliğidir. Ancak bu sayede doğru bilginin, doğru insana, doğru zamanda ve doğru formatta ulaştırılabileceğine dikkat çeken Rockwell Automation Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Blake Moret, “Bu veri iletişiminin, sahip olma maliyetlerini düşürmek ve yatırım getirisiyle operasyonel ekipman verimliliğini artırmak konusundaki kritik rolü kanıtlanmıştır. Rockwell Automation, bu yeni yaklaşımın teknolojik cephesine öncülük etmektedir” dedi.

115 yıldır bu işin içinde olduklarını dile getiren Rockwell Automation Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Blake Moret, “Bugün kendisini endüstriyel otomasyon ve bilgi çözümlerine adamış dünyanın en büyük şirketiyiz. Birincil hedefimiz kullanıcıların hayal gücüyle teknolojilerimizi birleştirerek mümkün olan en iyi çözümleri sunmak ve bu sayede insanlığın imkanlarını geliştirmektir. ‘Akıllı üretim’ denildiğinde her sanayi yöneticisinin ve karar vericisinin aklında kaçınılmaz olarak gelen bir soru var: ‘Nereden başlamalıyız?’ Bu sorunun yanıtı şöyle; makine düzeyinde başlarsınız ve dijital dönüşümün gücüyle akıllı ve bağlı makineler yaratırsınız” dedi.

Bugünün sanayisi

Moret’e göre bugünün sanayisine yön veren üç önemli eğilim bulunuyor ve bu eğilimleri şu şekilde açıklıyor: “Birincisi gelişmekte olan ülkelerde orta sınıfın yükselişi. Bu da şirketlerin gelişen demografik yapıya da oluşan işlerden pazar almak için rekabetçi olmaları gerektiği anlamına geliyor.İkincisi yeni teknolojileri kullanabilecek daha fazla insana ihtiyaç olması. Giderek büyüyen yetkinlik açığını karşılayabilmek. Sadece ABD’de yüz binlerce üretim istihdamı doğru yetkinlik ve yetenekte yeterli insan olmadığından doldurulamıyor. Bu dünyada da böyle. İnsanlar emekli oluyor ve yerlerine yeni iş gücü getirmek konusunda bir sıkıntı yaşanıyor. Son olarak da tabii ki küreselleşmenin kendisi sanayiye yön veriyor. Hepimiz daima dünyadaki en iyi örneğe karşı rekabet ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Teknoloji açısından bakıldığında bağlanabilirliğin maliyeti giderek düşüyor ve bu düşüş daha makul fiyatları mümkün kılıyor. Bu sayede akıllı teknolojilerin kullanımı giderek yaygınlaşıyor ve karşılığında çok daha yüksek bir verim sağlanıyor” diye konuşan Moret, “Bunların yanı sıra, bilgi yönetimi ve analitik teknolojileriyle birlikte operasyonel verinin işlenmesi ve kullanılması optimizasyon konusunda yepyeni düzeylere dayanak oluşturuyor” diyerek sözlerine devam etti.

Şirketlerin Connected Enterprise’a yolculuğu

Rockwell Automation’ın tüm bunları gerçeğe dönüştürmek için bir stratejisi var. Connected Enterprise yaklaşımı şirketlerin pazara daha hızlı ulaşmasını, sahip olma maliyetlerini düşürmelerini, plansız arıza sürelerini azaltmalarını sağlıyor ve kurum risk ve düzenlemelere uygunluğu yönetmelerine yardımcı oluyor. Moret bu yaklaşım için: “Bağlı teknolojiler şirketlerin operasyonel veriyi gerçek zamanlı bir şekilde alarak bu verileri farklı bir düzeyde fırsatların kapısını aralayacak içgörülere dönüştürebilmesini sağlıyor. Bunu iyi yapabildiğimizde ‘insanlığın imkanlarını genişleterek’ şirketleri daha çevik ve üretken hale getirebiliyoruz” dedi.

Dijital dönüşümün bir sanayi şirketini daha iyi bir sanayi şirketine dönüştürebileceğini vurgulayan Moret,”Tüm bu konseptleri kendi tesislerimizde uyguluyoruz. Birçok müşterimizin tesisindeki kadar otomasyon yoğun değiller fakat şimdiye kadar aldığımız faydalar muazzam ve hepsinin kökünde temelden bir değişim yatıyor” diye konuştu.

İş uygulamalarını ve potansiyel tasarrufları anlayarak Rockwell Automation tesislerinde üretim aşamasındaki işleri (WIP) azaltıldı, prosedürleri hatasızlaştırıldı ve yeniden işlem gereksinimi azaltıldı. Moret bu süreci şöyle aktardı: “‘Pazara ulaşma süresini azaltmak’ gibi sonuçlar elle tutulur ve satışlarımızı yükseltiyor. Her tesis katma değer yaratmak için kendi fırsatlarıyla kendine uygun bir noktadan başlıyor” diye belirtti.

2’nci fazda ise şirket tesis alanındaki sistemlere ek olarak bulutu da kullanarak tedarik zincirinden gelen veri akışlarını ekliyor. “Nihayetinde bu iş çalışan sayısını azaltmıyor fakat çalışanların yaptığı işi değiştiriyor” diyen Moret, bu fazın müşterilerine uygulayabilecekleri içgörüler sağladığını aktardı.

Rockwell Automation hakkında:
Rockwell Automation Şti. (NYSE: ROK) müşterilerini daha üretken ve dünyayı daha sürdürülebilir kılan dünyanın kendini endüstriyel otomasyona ve bilgiye adamış en büyük şirketidir. Merkezi Milwaukee, Wisconsin’de bulunan Rockwell Automation, yaklaşık 23,000 çalışanı ile 80’den fazla ülkedeki müşterilerine hizmet vermektedir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları businessworldglobal.com'a aittir, haberleri kopyalamayınız.