Umut Çelik / umut@businessworldglobal.com
2013 yılından bu yana Aktif Bank ailesinin bir üyesi olarak faaliyet gösteren PAVO, yenilikçi teknolojileri ile her türlü işletmeye; regülasyona uygun ödeme ve tahsilat çözümleri sunuyor.
PAVO’nun yenilikçi teknolojileri odağına alan bakış açısı, güçlü AR-GE kaynağı ve hizmet kalitesi, müşteri odaklı ve iş birlikçi yaklaşımıyla sektörde fark yarattığını belirten Taşkesen, “Teknolojiyi gücüne katan, işinde motive ve heyecanlı bir insan kaynağı grubumuz var. Bu gruba kendi alanında ve sektörde önde gelen yetenekli yöneticilerimiz liderlik ediyor. Onların öncülüğünde takım arkadaşlarımız birbirlerinden beslenerek gelişim sağlıyorlar. İnsan kaynağımızın yaklaşık yüzde 65’ini teknoloji ekipleri oluşturuyor ki bu sayede teknolojideki gelişmelere hızlı adapte oluyor, yeni sektörlere adım atabiliyor ve faaliyet gösterdiğimiz sektörlerde derinleşebiliyoruz” ifadesini kullanıyor.
PAVO’nun akıllı ve mali android posları ile sahada yaygınlaşırken, aynı zamanda yeni sektörlere de yelken açtığını dile getiren Taşkesen sözlerine şöyle devam ediyor: Hizmet verdiğimiz sektörlerde ise butik uygulama ve çözüm setleri geliştirerek sektörel derinleşme stratejimize uygun hareket ediyoruz. Havacılık, ulaşım, kurye-kargo, horeca, serbest meslek mensupları, etkinlik, kuyum ve sağlık halihazırda faaliyet gösterdiğimiz ve butik çözümler ürettiğimiz sektörler. Ancak, kendimizi bu sektörlerle sınırlı tutmak istemiyoruz ve yeni sektörlerde çözümlerimizi de değer önerilerimize dahil edeceğiz. İş birlikçi yaklaşımımız ile; bankaların, ödeme kuruluşlarının, yazılım evlerinin ve özel entegratörlerin müşterilerine 360 derece uçtan uca çözüm sağlamalarına katkıda bulunuyoruz. Özel entegratör lisansına sahip olmamıza rağmen, sektörde faaliyet gösteren özel entegratörler ile iş birliği yaparak müşterilere sektörel bazlı çözümler sunuyoruz.”
“Süreçleri hızlandırıyoruz”
“Müşteri odaklı hareket ederek; ücretsiz üye işyeri yönetim paneli, sınırsız e-belge, uzaktan cihaz ve uygulama yönetimi gibi hizmetler sunuyoruz. Mükelleflerin, üye iş yerlerinin elektronik belge dünyasına geçişini kolaylaştırıp, bu süreci hızlandırıyoruz. Bununla birlikte müşterilerimize sunduğumuz uzaktan cihaz ve uygulama yönetimiyle zaman ve maliyet avantajı sağlıyoruz. Özetle; teknolojiden besleniyoruz, müşteri odaklı yaklaşım sergiliyoruz ve dinamik hareket ediyoruz.”
Sektöre yenilik katan çözümler sunuluyor
PAVO’nun hem sektörlerin hem de meslek gruplarının ihtiyaçlarını tespit ettiğine, sektöre yenilik katan butik çözümler sunduğuna dikkat çeken PAVO Genel Müdürü Ercan Taşkesen, yenilikçi ürünleri şöyle açıklıyor: “Pavo Indus ürünümüzle, fiziksel pos dünyasında iş yapmak isteyen ödeme kuruluşlarına (PF’lere) yönelik geliştirdiğimiz ve devreye aldığımız çözüm ile sektörde bir ilki gerçekleştirdik. Bu çözüm sayesinde PF’ler sanal pos dünyasında sahip oldukları yetenekleri (banka seçimi, banka önceliklendirmesi, bankalarla olan taksit anlaşmalarını değiştirerek yeni taksit seçenekleri sunabilme, pos’ların sektörel ve üye bazında gruplandırılarak ayrı oranlar ve taksitler tanımlanması vb.) fiziksel pos dünyasında da kullanabiliyorlar.”
“Döviz Pos ürünümüzle, özellikle turizm sektöründe dövizle satış yapan ve yabancı kredi kartı kullanan müşterilerdeki TL kullanımının getirdiği zorlukları ortadan kaldırdık. Dövizli e-belge üretenlerin ve turizmcilerin satış gücünü artıran Pos uygulamamızı müşterilerimizin kullanımına sunduk.”
Meslek gruplarına özel hayatı kolaylaştıran projeler
Eczacılar için “Eczacıpos”,Mali Müşavirler ve Mükellefleri için “Dijital Dönüşüm” “Eczacıpos projemiz için meslek grupları özelinde güçlü bir konsorsiyum kurduk. Türk Eczacıları Birliği, Kolaysoft, Eczane Yazılım Programları, ülkemizin önde gelen bankalarının ve ödeme kuruluşlarının da dahil olduğu bu konsorsiyumla; eczacılara yönelik Eczacıpos projesini başarılı bir şekilde hayata geçirdik. Eczacıpos ile eczacılar tüm satışlarını e-belge ile belgelendirebilecekler, yazar kasa fişi, z-raporu ve mali hafıza gibi bütün iş ve işlemlerden kurtulacaklar. Ayrıca bu pos üzerinden yaklaşık 30 bin ürünlük bir ürün gamını da yönetebilecekler.”