Business World Global

Medtronic, sağlığın geleceğini bugünden şekillendiriyor

Medtronic, sağlığın geleceğini bugünden şekillendiriyor
03 Mayıs 2023 - 11:12

Medtronic Türkiye Kıdemli Ülke Direktörü Murat Erboz, Medtronic’in sunduğu yenilikçi çözümleri, sektörde geleceğe damga vuracak teknolojileri ve önümüzdeki dönem için odaklandıkları alanları anlattı.

Medtronic olarak global ölçekte 90 binden fazla kişiyi istihdam ederek 150’den fazla ülkede hekimlere, hastanelere ve hastalara hizmet veriyoruz. Biz bir teknoloji firmasıyız, sağlıkta teknoloji ürettiklerini anlatan Murat Erboz şunları söyledi “Bu ürettiğimiz teknolojilerle milyonlarca insanın ağrısını gidermek, sağlığını geri kazandırmak ve ömrünü uzatmak için çalışıyoruz. Satılan ürünlere bakarsanız; her saniye dünyada 2 kişi Medtronic ürünleriyle tedavi oluyor. Bunun yanında sadece ürün satmıyor, teknolojilerimiz ve satış klinik destek profesyonellerimiz ile vakalara destek vererek hekimlere de önemli hizmetler sağlıyoruz. Türkiye’deki 600 çalışanımızla satış veya satış sonrası destek hizmetlerinin yanı sıra; sağlık profesyonellerinin, hekimlerin, teknisyenlerin, hemşirelerin ve pratisyenlerin teknolojiyi kullanarak en iyi sonucu elde etmelerine yardımcı olan Medtronic İnovasyon Merkezi adında büyük bir eğitim merkezimiz de var.

Medtronic olarak çok yenilikçi teknolojileri üretiyoruz ve dünyayla paylaşıyoruz. İnovatif teknolojilerinin sağlık çalışanlarına ve hastalara hızlı ve sorunsuz erişimi noktasında, e-ticaret satış kanalları sistemleri, sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojileri, uzaktan hasta erişimi için uygulanan sağlık eğitimleri gibi örnek uygulamalarımız bulunuyor. Artık uzaktan erişim çözümleriyle hastanelere gitmeden vakalara hizmet veriyoruz. Google Glass veya Smart Glass gibi teknolojiler kullanarak hekimin gördüğü görüntüyü bizim teknisyenimizin aynı anda görmesi ve teknik konularda yönlendirmesi gibi çözümler getiriyoruz.

ROBOTİK CERRAHİ ILE YAPILAN AMELİYATLAR ARTABİLİR

Robotik cerrahi alanına da giriş yaptık. Dünyaya baktığımızda robotik cerrahi ile yapılan ameliyatlar %1’in altında ancak bu sayının 10-15-20’ye katlanması mümkün. Dolayısıyla robotik cerrahilerin hayatımızda daha fazla yer almasını, daha ulaşılabilir, daha erişilebilir olmasını hedefliyoruz. Türkiye’nin bu teknolojiye uyum sağlayabilecek oldukça deneyimli, dünya ile bütünleşmiş ve teknolojiyi kullanmayı bilen bir hekim altyapısı var.

ERKEN UYARI VEREN TEKNOLOJİLER

Robotik cerrahi dışında AI diye tabir ettiğimiz, yapay zekâ üzerinden verilerin işlenmesi sayesinde gelen önleyici teknolojilerimiz var. Kısaca öğrenen cihazlar diyebileceğimiz, vücudunuzdaki toplanan veriler üzerinden sizin bir sonraki durumunuzu belirleyen ve buna göre erken uyarı veren teknolojiler… Bunun en büyük örneği diyabette yer alıyor. Sürekli glikoz ölçümü (CGM) olarak bilinen sensörler sayesinde vücudumuzdan sürekli anlık veri alınıyor. Cihaz sizin kan şekerinizdeki trende bakarak buradan nereye gideceğinizi tahmin ederek uyarı veriyor. Sizin bu uyarıya karşı ne yaptığınız çok önemli.

EN BÜYÜK VERİ KAYNAĞI İNSAN VÜCUDU

Bir de giyilebilir teknolojiler var. Vücudumuz belki de dünyanın en büyük veri kaynağı insan vücudu. İnsan vücudunun ürettiği veriyi alıp onun üzerinden özellikle kronik hastalıkların yönetiminde veya önleyiciyi birtakım algoritmalar üretmek mümkün”

 

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları businessworldglobal.com'a aittir, haberleri kopyalamayınız.