Business World Global

Knauf’tan nitelikli işgücüne yatırım

Knauf’tan nitelikli işgücüne yatırım
04 Aralık 2020 - 15:04

Türkiye ekonomisine 4 üretim tesisi kazandıran Knauf, ustalarının mesleki yeterlilik belgesine sponsor oluyor

90 ülkede emek veren 35 bin çalışanıyla Türkiye ekonomisine 4 üretim tesisi kazandıran, alçı bazlı yapı malzemeleri sektöründe dünya lideri Knauf, Mesleki Yeterlilik Kurumu teşvikleri kapsamında önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Proje ile Knauf, ülkemizde nitelikli işgücünün gelişmesini ve inşaat alanındaki uygulamaların Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip kişilerce yapılmasını desteklemek üzere, belgenin alınması için gerekli eğitimleri ustalarına ücretsiz olarak sunacak ve sınav ücretlerini karşılayacak.

Dünya’nın en büyük alçı bazlı yapı malzemeleri üreticisi Knauf, 12UY0054-3 Alçı Levha Uygulayıcısı ve 12UY0055-3 Alçı Sıva Uygulayıcısı mesleklerinde çalışan ustalarının hem Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip olabilmeleri hem de mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak üzere önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor. Knauf,  proje kapsamında ustalarının 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu uyarınca bu mesleklerde zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi alabilmeleri için gerekli olan eğitimleri ücretsiz olarak karşılayacak.

Knauf ve On Hekim Sınav ve Belgelendirme Merkezi Mesleki Yeterlilik Kurumu teşvikleri kapsamında sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Proje kapsamında Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için başvuran ustalar, Knauf’un üretici firma olarak sponsorluk anlaşması yaptığı yetkilendirilmiş sınav ve belgelendirme kuruluşu On Hekim tarafından yapılan teorik ve pratik sınavlara da ücretsiz olarak katılabilecek. Sınavlarda başarılı olan ustalar, zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesini almaya hak kazanarak mesleklerine devam edecek.

Mesleki Yeterlilik Kurumu, eğitimin istihdamla uyumunu güvence altına alarak nitelikli insan kaynağının oluşmasına öncülük eden, uluslararası ölçekte tanınan, etkin ve saygın bir kurum olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Ulusal Yeterlilik Sistemi ise orta ve uzun vadede işsizliğin azalması, istihdamın gelişmesi, verimlilik ve rekabet gücünün artmasıyla ülke ekonomisinin güçlenmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları businessworldglobal.com'a aittir, haberleri kopyalamayınız.