Business World Global

İş Bankası’ndan ülke ekonomisine 446 milyar TL’lik kaynak

İş Bankası’ndan ülke ekonomisine 446 milyar TL’lik kaynak
08 Ağustos 2020 - 13:26

Haziran 2020 itibarıyla, aktif büyüklüğünü 2019 yılsonuna göre %16,8 oranında artırarak 546,6 milyar TL’ye yükselten Türkiye İş Bankası, “Türkiye’nin en büyük özel bankası” unvanını korudu.

 

İş Bankası Genel Müdürü  Adnan Bali, 2020 yılının ilk yarısında alınan finansal sonuçlara ilişkin açıklamasında, “COVID-19 salgını sürecinde, Türkiye’nin Bankası olmanın getirdiği sorumluluk bilinciyle hareket ettik. Salgının istihdama, üretime, ticaret ile ödeme sistemlerine olan etkilerini azaltmak ve ekonomik aktivitenin devamlılığını sağlamak amacıyla çok sayıda aksiyonu hayata geçirdik. Başta KOBİ ve mikro işletmeler için olmak üzere yaygın şekilde ödemesiz dönem veren yapılandırma, mevcut ve gerekirse ilave limitlerle destek çalışmalarımızı sürdürdük. Bugüne kadar müşterilerden gelen talepler doğrultusunda, 44 milyar TL’nin üzerinde kredinin vadesi gelen ödemelerini öteledik. Esnafa, küçük işletmelere, KOBİ’lere ve çiftçilere yönelik sürdürdüğümüz muhtelif destek paketlerinin yanı sıra, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile ‘İhracatçılara Destek Protokolü’ imzaladık. Bu protokol kapsamında, salgın sürecinden çıkışta büyük önem taşıyan ihracatın finansmanı için her ihtiyaca uygun vade ve ödeme seçenekleri sunarak, faiz oranlarını mümkün olan en düşük seviyede tutma kararlılığı gösterdik” dedi.

Yüz yıla yaklaşan birikiminin sağladığı tecrübeyle, katma değer yaratan ekonomik aktörlere ve hane halkına kesintisiz finansman desteğini sürdüren İş Bankası’nın nakdi kredi hacmi Haziran sonu itibarıyla 335,5 milyar TL’ye yükselirken, aynı dönemde gayrinakdi kredi hacmi 110,3 milyar TL seviyesine ulaştı. Böylelikle, Bankanın ekonomiye sağladığı toplam kaynak tutarı 445,8 milyar TL düzeyinde gerçekleşti.

Toplam Mevduat Hacmi 336,6 Milyar TL.

Haziran 2020 itibarıyla, Bankanın toplam mevduat hacmi 336,6 milyar TL seviyesine çıkarken, vadesiz mevduatın toplam mevduat içindeki payı da %37 seviyesine yükseldi. İş Bankası, toplam mevduat ve vadesiz mevduat büyüklükleri açısından özel bankalar arasında ilk sırada yer almaya devam etti. Mevduat ana fonlama kaynağı olmaya devam ederken, fon kaynaklarını çeşitlendirmek ve vadesini uzatmak amacıyla etkin kaynak yönetimi politikası izleyen Banka, 2020 yılının ilk altı ayında yurt içi piyasalarda toplam 11 milyar TL, yurt dışı piyasalarda ise 765 milyon ABD Doları tutarında menkul kıymet ihracı gerçekleştirdi. İş Bankası, bu dönemde 539 milyon Euro ve 207,5 milyon ABD Doları tutarında, 367 gün vadeli sendikasyon kredisi anlaşması imzaladı. 20 ülkeden 33 bankanın katılımıyla sağlanan kredi ile İş Bankası, uluslararası piyasalarda hem Bankaya hem de Türk bankacılık sektörüne olan güveni bir kez daha teyit etti.

Yılın ilk altı ayında 3 milyar TL düzeyinde net kâr elde eden İş Bankası’nın, Haziran 2020 itibarıyla özkaynak büyüklüğü 63,3 milyar TL’ye ulaştı ve sermaye yeterliliği oranı %19,8 seviyesinde gerçekleşti.

Ülkemizin Geleceği ile İlgili Sorumluluğumuzun Farkındayız.

Ülke ekonomisinin geleceğine dönük sorumluluk almaktan imtina etmeyen İş Bankası, girişimcilik alanındaki desteğini ekosistemin olabildiğince tüm kesimlerine dokunarak, mentorluktan fon sağlamaya, kadın girişimcilerden tarım alanına kadar farklı platformlarla işbirliği yapmak suretiyle kapsayıcı bir şekilde sürdürdü. Bu çerçevede yürütülen Workup Girişimcilik Programı, 6. dönem mezunlarını verirken, şimdiye kadar Programa dahil olan 15 farklı girişim yatırım aldı.

Adnan Bali, “Cumhuriyet’ten bir yıl sonra kurulmuş bir müessese olarak 96. yaşını kutlamaya hazırlanan İş Bankası, çalışanlarından, müşterilerinden ve hissedarlarından aldığı güçle, sürdürülebilir büyüme politikasından ödün vermeksizin, sektörüne öncülük etmeye ve ülkemize değer katmaya devam edecek.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları businessworldglobal.com'a aittir, haberleri kopyalamayınız.