Business World Global

2023, Türk şirketlerinin ‘büyüme yılı’ olacak

2023, Türk şirketlerinin ‘büyüme yılı’ olacak
30 Mart 2023 - 12:06

2022 yılı, enflasyon artışı ve döviz kurundaki oynaklıkla birlikte tüm sektörler için zorlayıcı oldu. Ancak birçok şirket yatırımlarına devam etti ve 2023’te büyümeyi odağına aldı.

Umut Çelik / umut@businessworldglobal.com

Şirketler, 2023 yılı için de yeni plan ve hedeflerini belirliyor. Farklı sektörlerden yöneticiler 2023 projeksiyonlarını anlattı. 2020 yılından başlayarak günlük hayatı olduğu kadar iş dünyasını da derinden sarsan pandemi, farklı varyantlarla tüm dünya ekonomilerinde etkisini sürdürmeye devam ediyor.

Aşılamanın başlamasıyla birlikte kapanmaların kalktığı ve ticaretin tekrar eski hızına dönmeye başladığı bir 2022 yılı geçirsek de pandeminin etkisi tam olarak bertaraf edilmiş değil.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, enerji şoku, tedarik zincirlerindeki aksaklıklar, emtia krizi, gıda sıkıntısı, doğal felaketler, jeopolitik gerginlikler ve yüksek enflasyonun damgasını vurduğu 2022 zor bir yıldı. Ama bu yıl ondan daha da zor olacak. Neredeyse tüm hükümetler ve işletmeler 2023 hesaplarını, iş planlarını ve bütçelerini buna benzer beklentilere göre yaptılar.

DÖVİZ KURLARI ŞARTLARI ZORLUYOR

Tedarik zincirindeki kırılmalar, hammadde sıkıntıları bir yandan devam ederken enflasyon ve kurlardaki oynaklık, ekonomiyi zorlamayı sürdürüyor.

Tüm bu zorluklara rağmen ekonomik büyümeyi sağlamayı başaran Türkiye’de iş dünyası da yatırımlarına devam edip faaliyetlerini genişletmeyi planlıyor. 2022 yılında büyümeyi odağına alan şirketler özellikle ihracat kapısını daha fazla zorlama peşinde. Birçok şirket, mevcut ihracat ülkelerinin yanı sıra farklı coğrafyalarda da varlığını genişletmeyi istiyor.

ŞİRKETLER BÜYÜMEDE HIZ KESMEYECEK

2023 projeksiyonlarını sorduğumuz birçok sektörden farklı şirket, yatırımlarını artırmayı ve farklı alanlarda büyümeyi hedefliyor. Pandemiye rağmen fırsatları yakalayıp buradan çıkış noktası yaratmayı planlayan şirketler, mevcut faaliyet alanlarında hız kesmeden büyümeyi hedef haline getirmiş durumda.

Ayrıca farklı alanlarda da cazip fırsatlar görenler bu alanlara da giriş yapma heyecanı duyuyor. Pandeminin etkisiyle ajandalarının ilk sıralarına yerleşen dijital altyapı yatırımlarının devam edeceği görülürken sürdürülebilirlik konusu da 2023 projeksiyonlarında yatırım yapılacak alanlarda ön sıralara yükselmiş durumda.

Türkiye’nin sektöründe lider şirketlerinin üst düzey yöneticilerinden 2022 performans değerlendirmesi ve 2023 hedeflerini dinledik.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları businessworldglobal.com'a aittir, haberleri kopyalamayınız.